RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У Слюсарєва спростували інформацію про його знаходження у РФ

Вадим Слюсарєв не знаходиться на території Росії, інформація про його нібито переїзд до РФ на постійне місце проживання не відповідає дійсності.

Про це "Апострофу" заявила адвокат Вадима Слюсарєва Олена Бардіна.

"Вадим Слюсарєв не перебуває в Росії. Мало того, він не знаходився там весь цей час - з початку військових дій в Україні. Інформація про нібито його виїзд на ПМЖ - теж абсолютна неправда", - сказала вона.

За словами Бардіної, інтерес до приватного життя Вадима Слюсарєва, ймовірно, пов'язаний із тим, що деякі журналісти "охрестили його членом політради партії "Слуги народу".

"Він не входить до політради партії, не є політиком, депутатом чи чиновником. Також він не керує партійною харківською організацією "СН", як це часто і хибно стверджується", - наголосила вона.

Слюсарєв закінчив службу у Державній прикордонній службі України 8 років тому і з того часу займається підприємницькою діяльністю.

"З цієї причини дуже безглуздо виглядають твердження в окремих новинах, що він, мовляв, чи не з прикордонної посади кудись там виїхав", - наголосила юрист.

Щодо ймовірних виїздів Слюсарєва до Криму, юрист пояснила, що якщо такі і були за 8 років, то вони пов'язані з тим, що на півострові у її клієнта проживають літні батьки: "Вадима Слюсарєва немає і ніколи не було бізнесу в Росії, немає і не було російського паспорта. В анексованому Криму є батьки, це люди похилого віку, яких вдавалося відвідувати не так часто, як можливо хотілося б через нам відомі обставини".

Відповідаючи на питання про бізнес, вона нагадала, що Вадиму Слюсарєву належить група компаній Dutyfreeunite, яка має магазини дьюті-фрі.

"Всі спроби викрити компанії в контрабанді - не більше, ніж медійні атаки. Як і у випадку з нібито переїздом до Росії. Немає жодної кримінальної справи або судового документа навіть із натяком на контрабанду з боку Dutyfreeunite. Подібні звинувачення абсолютно помилкові", - сказала Олена Бардіна.

Вона підсумувала, що приписування Слюсарєву "держзради" та включення його до проекту одного з українських ЗМІ під назвою "СтопМедведчук" вважає цілеспрямованою дискредитацією, яка "дуже ймовірно, носить замовний характер".

"Будуть відповідні юридичні кроки з нашого боку", - сказала Олена Бардіна.

Раніше інформацію про те, що Слюсарєв виїхав до РФ на ПМП, поширили в ЗМІ. Підтверджень з боку українських правоохоронних органів не було.