RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Торкнеться не лише України: Арестович назвав країни, які будуть втягнуті у війну

Війна, яку Росія розв'язала в Україні, почала поширюватися і на інші країни - Молдову, Білорусь та саму Росію.

Про це заявив радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

"Тінь війни лягла на Молдову, на Білорусь і на саму Росію. Війна розповзається, вона не втримається ані в рамках "спецоперації", ані в рамках кордонів України. Вона відкинула дуже серйозну тінь і в цій тіні видно спалахи пожеж ", - сказав він.

У зв'язку з цим Арестович назвав удар по Києву в той момент, коли в ньому перебував генсек ООН Антоніу Гутерріш "ескалацією за найгіршим варіантом".

"Як повинен реагувати на це генсек ООН і сама ООН? Тобто вони просто плюнули йому в спину, смачно, з кров'ю. І зрозуміло, що це помста за його оцінки в Москві, за те, що він сказав, що це війна, а не спецоперація, за те, що сказав, що російська армія займається військовими злочинами", - сказав він, поставивши питання, чи залишиться Росія після цього членом РБ ООН.

Водночас радник голови ВП констатував, що російські війська перевищують ЗСУ за чисельністю, і Україна зазнає великих втрат у боях, проте "армія РФ закінчується, ситуація - контрольована".

"В Україні дозрівають умови для військової перемоги. Допомога від світових лідерів приходить дуже швидко. Вони зрозуміли, що ми не здамося! Другого Афганістану не буде", - обнадіяв він.

Як повідомляв "Апостроф", 28 квітня Палата представників США проголосувала за законопроект про ленд-ліз для України .