RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

На "Азовсталі" розпочалася евакуація цивільних: що відомо

У Маріуполі із заводу "Азовсталь" почалася евакуація мирних жителів. Близько ста осіб вирушили на підконтрольну Україні територію.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Тwitter.

За його словами, людей відвезуть у Запоріжжя. Наразі за допомогою представників Організації об'єднаних націй працюють над евакуацією решти цивільних із "Азовсталі".

"Розпочалася евакуація цивільних з Азовсталі. Перша група приблизно зі 100 осіб уже прямує на підконтрольну територію. Завтра зустрічатимемо їх у Запоріжжі. Дякую нашій команді! Нині вони, разом з представниками ООН, працюють над евакуацією решти цивільних із території заводу", - йдеться у повідомленні глави держави.

Як заявив з цього приводу голова фракції "Слуга народу", глава української делегації на переговорах з РФ Давид Арахамія, це була найважча операція від початку війни. Більше ста українців, серед яких діти, жінки, люди похилого віку, тепер у безпеці. Дану операцію здійснили завдяки зусиллям Офісу Президента, ООН, Міжнародного Комітету Червоного Хреста, разом із віцепрем'єром України Іриною Верещук, зауважив він.

"Два тижні тому вона здавалася неможливою. Тиждень тому - малоймовірною. Але ми не втрачали віри та продовжували виконувати свою роботу, бо там чекали люди. Їм було не просто важко. Вони побачили на власні очі, як може виглядати пекло", - зазначив Арахамія в Telegram.


За його словами, попереду ще багато роботи й багато людей, проте "Україна ще раз довела, що не залишає своїх громадян у біді, навіть якщо це пекло".

Раніше ми писали, що у Маріуполі російські окупанти надалі бомбардують завод "Азовсталь", де у підвалах ховаються мирні жителі, зокрема - діти.