RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Травень буде з сонцем, дощами та грозами: карта погоди в Україні на початку місяця

Перший тиждень травня в Україні відзначиться відносно теплою погодою та дощами з грозами, переважно на заході країни.

Про це свідчать дані Укргідрометцентру.

Так, у понеділок, 2 травня, на заході України, а також на Житомирщині очікуються перші травневі грози з невеликим дощем. На Чернігівщині також буде дощ, але без грози. Температура повітря в цих регіонах коливатиметься від 16 до 20 градусів вдень та близько 4-7 градусів уночі. В інших областях країни очікується невелика хмарність та приблизно така сама температура повітря.

Наступного дня, 3 травня, ситуація не сильно зміниться – єдине, грози пройдуть також у Київській, Чернігівській та Сумській областях. Температура повітря залишиться незмінною.

У середу, 4 травня, грози пройдут практично по всій території України, а саме у Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Луганській та Донецькій областях. При цьому температура повітря на заході країни коливатиметься від 12 до 16 градусів, на півночі та в центрі – 12-15, на сході – 17-19. На півдні України очікується невелика хмарність та температура повітря 17-19 градусів.

У четвер, 5 травня, так само дощитиме на заході України, у більшості областей температура повітря складе 13-16 градусів. На сході буде трохи тепліше – до 18 градусів, на півдні країни стовпчики термометрів піднімуться до 19 градусів. При цьому буде досить сонячно із мінливою хмарністю.

У п'ятницю, 6 травня, погодна ситуація буде практично незмінною.

Раніше ми писали, що після злив з грозами у травні, в Україну прийде потепління.