RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

У Росії продовжується "прихована" мобілізація: кого забирають на війну в Україну

У Росії триває прихована мобілізація для поповнення резервів окупаційних військ. Зокрема, на війну в Україну забирають "добровольців" з числа російських "казаків" Ростовської області та Краснодарського краю.

Про це повідомляє Головне управління розвідки України у Telegram.

Також забирають громадян, які втратили роботу через міжнародні санкції, та колишніх військовослужбовців, що проживають в інших пострадянських країнах.

У військових комісаріатах Приморського краю, у Брянській, Курській та Бєлгородській областях проводять роботу з пошуку охочих взяти участь у бойових діях. Пропонують укладення короткострокових контрактів на три місяці з проходженням підготовки на полігонах. "Добровольцям" обіцяють від 200 тисяч російських рублів заробітної плати.

Проводять підготовчі заходи до можливого оголошення на випадок різкого погіршення ситуації на фронті в Україні.

"Агітаційні заходи наражаються на значну недовіру з боку потенційних "мобілізованих". Адже в РФ починає ширитись інформація про значну кількість вбитих на війні з Україною. Багато тих, хто на початку війни підписав "короткострокові контракти", не змогли повернутись додому після формального закінчення терміну контрактів. Додаються проблем з реальним отриманням обіцяних коштів – військові окупанта або взагалі не можуть отримати грошей, або ж отримують на порядок менші суми", - йдеться у повідомленні ГУР.

Нагадаємо, як заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, Росія планує провести мобілізацію для участі у війні з Україною.