RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 травня

24 травня

Всі новини

В Україні можуть посилити мобілізацію: кого призвуть у такому разі

В Україні мобілізація проводиться залежно від потреб. Зараз триває призов осіб, які мають досвід проходження військової служби чи навчальних зборів під час воєнного стану.

Про це на брифінгу розповів начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

За його словами, громадян призвали на військову службу за військово-обліковими спеціальностями. У разі посилення мобілізації - буде призов не лише офіцерів, але й сержантів та солдатів.

"Хвиль мобілізації не було, вона у нас одна. В один період ми більше мобілізовували, в другий менше, зараз ще менше мобілізовуємо. І наступної хвилі наразі не передбачається. Якщо навіть припустити, що вона буде, то мобілізовуватимуть не тільки офіцерів. Все залежить від обстановки, яка на бойових порядках, і від потреби у військовослужбовцях. Можливо, це будуть офіцери, можливо, це будуть сержанти, можливо, солдати... Також ми зараз призиваємо тих, хто має досвід проходження військової служби або досвід проходження навчальних зборів під час воєнного стану", - зазначив військовий посадовець.

Горбач зауважує, що проти 2014 року люди - більш вмотивовані, мало тих, хто ухиляється від свого обов’язку.

"Це набагато мотивованіші люди, і відбувається це, мабуть, тому, що зараз у нас війна йде в набагато більших масштабах, і майже всі люди прониклися тим, що треба обороняти державу. Крім нас, цього ніхто не зробить. Тому мотивація нині на військову службу досить висока. Є дійсно особи, які ухиляються від цього обов'язку, але їх мало, і на загальну картину це майже не впливає", - додав він.

Нагадаємо, що раніше секретар РНБО зазначив, що наразі мобілізовані проходять підготовку.