RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Обстріли Дніпра та області: з'явилися нові важливі подробиці

У Дніпропетровської обласній раді розповіли подробиці ворожих обстрілів області 4 травня.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук у Telegram.

Так, у середу було здійснено обстріл Великомихайлівської громади, через що пошкоджено: 25 житлових будинків, будівлю школи, дитсадка, сільського клубу та магазину.

Увечері Росія випустила ще дві ракети по Дніпру: одна влучила в об‘єкт транспортної інфраструктури, пошкодивши контактну мережу. Другу перехопили сили протиповітряної оборони. Ніхто не постраждав.

Станом на 5 травня в області спокійно. Ніч на всій території Дніпропетровщини також минула мирно. Зокрема, в Синельниківському та Криворізькому районах.

"Днями дві громади області було включено до переліку територій, які постраждали внаслідок бойових дій: це Широківська та Зеленодольська ТГ у Криворізькому районі. Нині ж ворог почав дедалі частіше обстрілювати і територію Синельниківського району. З огляду на це обласна рада планує подати клопотання, щоб внести до цього переліку територій Покровську, Великомихайлівську та інші громади Синельниківського району, які межують із зоною бойових дій. Це дасть змогу тим мешканцям громад, які хочуть виїхати, отримати статус ВПО та оформити виплати від держави. Наразі ситуація на Херсонському, Миколаївському, Донецькому, Харківському напрямках під повним контролем ЗСУ", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що російські окупанти намагаються створити умови для активізації наступальних дій у напрямках Херсон – Миколаїв та Херсон – Кривий Ріг.