RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Скільки в Україні залишилося бензину і як вирішуватимуть питання з дефіцитом

В Україні різко злетіли ціни на бензин та дизельне паливо, а також виник дефіцит. Причина такої ситуації – у тому, що російські окупанти знищили потужності Кременчуцького НПЗ та низки нафтобаз.

Про це повідомила міністр економіки України Юлія Свириденко на засіданні президії Конгресу місцевої та регіональної влади при президенті України.

Вона розповіла, що залишки операторів ринку становлять 22,5 тисячі тонн бензинів і 41,4 тисячі тонн дизельного пального. У той же час уряд шукає способи усунення дефіциту.

"Ми ухвалили низку урядових рішень, які дозволяють спрямувати наявні в країні обсяги – це 70 тисяч тонн бензину та близько 40 тисяч тонн дизеля – на ринок, що має зменшити дефіцит", – уточнила Свириденко.

За її словами, зараз на ринку нафтопродуктів виник надлишковий попит, який може бути спричинений панікою на тлі тимчасового дефіциту палива.

Як повідомляв "Апостроф", перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко заявив, що найближчими днями в Україні вже не буде дефіциту палива, проте ціни на пальне суттєво зміняться.