RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Арестович назвав головні напрямки ударів окупантів та розповів про ситуацію в Маріуполі

Російська окупаційна армія станом на 6 травня зосередила основні зусилля на трьох напрямках: Слов'янсько-Краматорському, з Гуляйполя на Запоріжжя та від Херсону до Кривого Рогу по правому берегу Дніпра. Також критичною залишається ситуація в Маріуполі, зокрема на заводі "Азовсталь".

Про це повідомив радник глави ОП Олексій Арестович.

Важкі бої точаться у Луганській області, де ворог активно робить спроби оточити Рубіжне, Попасну та Сєвєродонецьк на напрямку Слов'янсько-Краматорському від Ізюма та Барвінкового, що в Харківській області. Також окупанти намагаються "пробити стару лінію розмежування в Авдіївці та оточити наші війська".

"Найбільші зусилля противник зосереджує на напрямку Краматорськ-Слов‘янськ і в районі Попасної та Сєвєродонецька. Проте просуватися противнику не вдається, наші війська тримають оборонну операцію, яка відбувається успішно для нашої сторони, хоча чималою ціною", - зазначив Арестович.

Водночас окупаційні війська намагаються добити штурмом українських захисників "Азовсталі" у Маріуполі.

"Я думаю, вони намагаються це зробити до 9 травня, щоб принести Володимиру Путіну подарунок на блюдечку. Але будемо сподіватись, що це не вдастся, і поки захисники Азовсталі ведуть дуже нерівний бій з переважаючими силами противника, який використовує і дальню авіацію, й армійську авіацію, і фронтову авіацію, і танки, і наземну артилерію, і вогонь з кораблів", - сказав радник глави ОП.

За його словами, Офіс президента, українська дипломатія, Кабмін, Верховна Рада докладають зусиль для того, щоб евакуювати цивільних із заводу "Азовсталь" та допомогти військовим "дипломатичним шляхом, який наразі є єдиним в умовах, що склалися."

Разом з цим російська окупаційна армія несе величезні втрати на напрямках головних ударів, і з цієї причини просування ворога доволі повільне та безуспішне.

Раніше "Апостроф" публікував зведення Генштабу ЗСУ з даними щодо втрат ворога на війні проти України. Невздовзі кількість знищених окупантів перевалить за 25 тисяч.