RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Бої будуть ще жорсткішими: у НАТО назвали термін нового наступу рашистів в Україні

Найближчими тижнями Україні потрібно бути готовою до жорсткішого наступу окупаційних військ Російської Федераії.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю Welt am Sonntag.

"Ми повинні готуватися до наступу росіян і ще більшої жорстокості, ще більших втрат і руйнування важливої інфраструктури і житлових районів", - заявив Столтенберг.

Столтенберг вважає, що нинішній наступ РФ на Донбасі ще не набрав обертів, оскільки українські війська енергійно обороняються.

"Ми бачимо сильний контраст між російськими та українськими військами: українські війська мужні і знають, за що воюють. Російські війська страждають від поганого керівництва, низького бойового духу, і багато хто не знає, за що вони воюють", - вважає Столтенберг .

Проте генеральний секретар НАТО попередив, що необхідно бути готовими до тривалої війни в Україні, яка, на його думку, може затягтися на місяці чи навіть роки.

"У довгостроковій перспективі Україна не може захищатися зброєю радянських часів, а має перейти на сучасну західну зброю. Тільки так Київ зможе успішно відобразити російське вторгнення у довгостроковій перспективі. Україні терміново потрібне більше важке озброєння, Захід має збільшити поставки, зробити більше та підготуватися до довгострокових". зобов'язанням. Ми повинні переконатися, що Україна здатна захистити себе", - додав він.

Нагадаємо, раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив про те, що всі країни НАТО хочуть "надерти дупу" Росії, але бояться це зробити.