RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

День жінок-мироносиць: історія свята та головні заборони

У неділю, 8 травня, християни східного обряду відзначають День жінок-мироносиць. Це свято не має фіксованої дати, воно припадає на другу неділю після Великодня.

“Апостроф” розповідає про історію та заборони свята.

Жінки-мироносиці – це жінки, які в ніч Воскресіння Спасителя поспішили до Його труни, щоб умастити його тіло пахощами, як того вимагав звичай.

У Євангелії називається сім імен: Марія Магдалина, Іоанна, Сусанна, Марія Клеопова, Саломія, Марфа та Марія – сестри Лазаря, якого воскресив Ісус. Проте, швидше за все, жінок-мироносиць було більше.

По дорозі до труни жінки вирішували, "хто відвалить камінь від труни", але ангел зійшов та сповістив їм, що Ісус воскрес. Євангеліє від Іоанна стверджує, що першою до труни Спасителя прийшла Марія Магдалина.

Вона подумала, що Його тіло викрали та заплакала. Тоді їй з'явилися два ангели й сам Ісус, якого вона спочатку прийняла за садівника. Спаситель доручив Марії Магдалині сповістити апостолам про Його воскресіння.

Що не можна робити у День жінок-мироносиць

Цього дня, як і у всі релігійні дати, не можна лаятися, лихословити та бажати іншим зла. Особливо це стосується близьких та рідних.

Також існує заборона на рибалку у День жінок-мироносиць.

Не слід щось планувати на це свято – плани не збудуться.

Окрім того, цього дня не можна влаштовувати галасливі гуляння.

Раніше “Апостроф” розповів, коли відзначається Трійця в Україні цього року, а також про історію та традиції свята.