RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Канада надасть Україні військову допомогу на значну суму

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо анонсував додаткову військову допомогу Україні на суму 50 мільйонів канадських доларів (близько 40 млн. доларів США). Він також повідомив про запровадження нових санкцій проти російських олігархів.

Про це повідомляється на сайті прем'єр-міністра Канади.

Так, крім нещодавно наданої військової допомоги у вигляді артилерії, боєприпасів та легких броньованих машин цивільного виробництва, Канада додасть допомоги ще на 50 мільйонів доларів США.

Зокрема, до нового пакету допомоги увійдуть 18 камер для дронів, боєприпаси для гаубиць М777, вогнепальна зброя та патрони, а також супутникові зображення високої роздільної здатності на 15 млн доларів.

Крім того, Канада надаватиме Україні NLAW та інше протитанкове військове обладнання.

"Ми вже говорили про те, що надаватимемо NLAW та інші протитанкові військові обладнання. Ми надаватимемо все, що необхідно, а також фінансуватимемо зусилля з розмінування ", - сказав Трюдо на прес-конференції за підсумками переговорів з президентом України Володимиром Зеленським у Київ.

Як повідомляв "Апостроф", 27 квітня парламент Канади одноголосно проголосував за те, щоб назвати звірства російської армії в Україні "геноцидом".