RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Окупанти намагаються перейти в наступ і проводять перегрупування: зведення Генштабу ЗСУ

Російські окупанти продовжують нарощувати темпи свого наступу на сході України - вони готуються перейти в наступ, при цьому проводять перегрупування своїх сил.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України за 10 травня.

На Слобожанському напрямку рашисти проводять перегрупування своїх військ, виробляють інженерно-фортифікаційне обладнання передових позицій, посилюють систему протиповітряної оборони, а також збільшують систему медичного забезпечення. З метою стримати контратаку Сил оборони України, противник додатково перекинув до 500 насильно мобілізованих з ОРДЛО.

На Ізюмському напрямку противник продовжував створювати сприятливі умови для переходу в наступ, навіщо поповнював запаси боєприпасів та матеріально-технічних засобів, проводив інженерне обладнання передових позицій та посилив повітряну розвідку.

Окупанти продовжують безуспішні спроби взяти під контроль Рубіжне та низку інших населених пунктів у Донецькій та Луганській області. У Маріуполі триває штурм заводу "Азовсталь", застосовуються артилерія та танки.

У Харківській області окупанти зі 138-ї окремої механізованої бригади 6-ї загальновійськової армії Західного військового округу зазнали значних втрат і були виведені до Росії. Тим часом українські війська звільнили населені пункти Черкаські Тишки, Руські Тишки, Рубіжне та Байрак.

Раніше "Апостроф" писав, що у середу, 11 травня, російські окупанти збираються здійснити хімічну атаку проти українських захисників, які утримують оборону на заводі "Азовсталь" у Маріуполі.