RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Дерусифікація Харкова: Московський район та 3 вулиці отримали нові назви

Міська рада Харкова підтримала перейменування трьох вулиць та району, назви яких були пов'язані із країною-агресором, в рамках дерусифікації після повномасштабного вторгнення Росії.

Таке рішення ухвалили на позачерговій сесії міськради 11 травня.

Згідно з ним, проспект Московський перейменовано на Героїв Харкова, узвіз Білгородський – на вулицю Героїв рятувальників, Білгородське шосе – на Харківське шосе, район Московський – Салтівський.

Мер Харкова Ігор Терехов зауважив, що міськрада змінила назви тільки частини знакових для харків'ян місць,тоді як топонімів, пов'язаних із Росією, ще багато.

"Тому я пропоную на наступну сесію підготувати список топонімів, які підлягають перейменуванню. І тоді ми врахуємо і Маріуполь, і багато інших міст, зруйнованих російським агресором, у яких загинули славні воїни ЗСУ та мирні жителі. Я впевнений, що у нас вистачить і вулиць, і провулків, і шкіл для їхнього перейменування на честь героїв, які віддали своє життя за незалежність України", - додав посадовець.

Нагадаємо, що в рамках дерусифікації деякі станції київського метро вирішили перейменувати, а саме Берестейську, Площу Льва Толстого, Мінську, Героїв Дніпра та Дружби народів.