RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Окупанти перестали обстрілювати Харків, але є одне "але"

ЗСУ перейшли в контрнаступ у Харківській області та поступово звільняють населені пункти, відтісняючи ворога подалі від Харкова. Водночас окупаційні війська в агонії продовжують обстрілювати села та міста Харківщини. У середу, 11 травня, окупанти завдали удару по селу Новий Мерчик Богодухівського району, унаслідок чого одна людина отримала поранення.

Про це повідомлив голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов.

"Завдяки успішним діям ЗСУ та звільненню низки населених пунктів у Харкові зараз відносно тихо. Ворог завдає основних ударів по населених пунктах області", - інформував він.

Разом з цим Синєгубов наголосив, що в жодному разі не варто втрачати пильність та не перебувати на вулиці без нагальної потреби. Також небезпечним єповернення до нещодавно звільнених населених пункті, оскільки росіяни замінували все, включно з дитячими садочками, школами та приватними будинками.

"Зараз спеціальні служби проводять розмінування. Також триває відновлення критичної інфраструктури, в першу чергу газо- та електропостачання. Частково по районах міста Харків електропостачання вже відновлено", - написав глава Харківської ОДА.

Водночас правоохоронці фіксують усі воєнні злочини російських загарбників у звільнених населених пунктах Харківщини.

Раніше "Апостроф" показував, як виглядає звільнене від російських нелюдів село під Харковом. Окупанти залишили по собі лише руїни.

Як повідомлялось раніше, ЗСУ взяли в полон російських окупантів та бойовиків з так званих "ЛДНР" у Харківській області.