RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Рашисти на 4 напрямках перейшли до оборони: заява бригадного генерала ЗСУ

Підрозділи ЗСУ зупинили наступ російських окупантів на Харківському та Ізюмському напрямку. Водночас на Херсонському та Мелітопольському напрямках ворог перейшов до оборони. Такий переворот став можливий завдяки кризовому плануванню та забезпеченні військ боєприпасами.

Про це повідомив бригадний генерал, заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

Попри 10-кратну перевагу сил ворога над силами ЗСУ на окремих напрямках, українські військові змогли відкинути ворога завдяки завчасному кризовому плануванню, забезпеченню боєприпасами, проведенню навчань, здійсненню перегрупування сил та засобів авіації та перебазування її на польові полігони.

"На цей час найгарячіша ситуація відбувається на Лиманському напрямку. У районі Харкова противник, після невдалого штурму, перейшов до оборони. На Харківському напрямку сили ЗСУ мають певний успіх та звільняють населені пункти. На Ізюмському напрямку ворог також перейшов до оборони і веде стримуючі дії. Окупант перекидає свої сили на Луганський напрямок", - інформував Громов.

Разом з цим він наголосив, що зараз триває блокування і вогневий вплив на заводі "Азовсталь" у Маріуполі. Поки що деблокада міста силовим шляхом неможлива.

"Зв'язок з цими підрозділами підтримується. На цей напрямок неодноразово доставляли боєприпаси та допомогу. Але це було можливим тільки до моменту, поки це не стало відомо на широкий загал. Після цього ворог здійснив авіаудари та унеможливив допомогу захисникам", - додав генерал ЗСУ.

Зі складу Збройних Сил України в героїчних боях себе проявили особовий склад 36 окремої бригади морської піхоти, 24, 92 та 93 бригад сухопутних військ, 95 та 80 десантно-штурмових військ та інших частин.

Раніше "Апостроф" повідомляв про бої під Ізюмом та Харковом, під час яких ЗСУ місцями переходять у контрнаступ та звільняють населені пункти.