RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Кожному члену сім'ї та протягом 3 місяців: переселенцям пообіцяли новий вид грошової допомоги

Найближчим часом в Україні запровадять іще одну програму багатоцільової грошової допомоги МОМ для внутрішньо переміщених осіб, яка є додатковою до будь-якої державної допомоги і становить 2220 грн на місяць на особу. Вона буде надаватися принаймні протягом трьох місяців.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Зазначається, що 12 травня Міністр соціальної політики України Марина Лазебна та Голова Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Ан Нгуєн провели зустріч, результатом якої стало підписання Додаткового протоколу до Угоди про співробітництво між Мінсоцполітики та МОМ.

У рамках програми пріоритет надаватиметься таким категоріям внутрішньо переміщених осіб, як: вагітні жінки, самотні жінки або чоловіки з дітьми, домогосподарства з двома і більше дітьми, домогосподарства з особами з інвалідністю, літні люди старше 65 років. Проте, надання фінансових виплат не буде обмежуватися лише цими категоріями.

Крім того, передбачається надання технічної та експертної підтримки МОМ в питаннях реєстрації ВПО на місцевому рівні, що дозволить покращити відповідну процедуру.

"Але окрім внутрішньо переміщених людей, допомоги також потребують люди з деокупованих територій, які пережили жахи окупації, і люди, які досі лишаються в окупованих, заблокованих та оточених містах", - зазначила Марина Лазебна.

Вона повідомила, що найближчим часом урядом буде розглянуто підготовлене Міністерством рішення щодо охоплення соціальною підтримкою та надання доступу до отримання виплат особам, які:

  • проживали і проживають у деокупованих населених пунктах, не мають і не мали статусу внутрішньо переміщених осіб;
  • проживають у населених пунктах, які знаходяться у зоні активних бойових дій або постійних обстрілів, не виїздили з них і продовжують там проживати – тому не є ВПО;
  • продовжують проживати в населених пунктах на тимчасово окупованих територіях.

З огляду на це та з метою якнайширшого охоплення кола людей, які потребують соціальної підтримки, Міністр запропонувала представництву МОМ долучитися до програм підтримки саме таких людей із числа найбільш вразливих категорій.

Раніше ми писали, що на виплати ВПО направили мільярди гривень.