RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Контрнаступ ЗСУ на сході: чим це загрожує путінській армії

Збройні сили України відтіснили російських окупантів до кордону у Харківській області, чим заблокували одну з головних ліній постачання ЗС РФ в Ізюмі. Перехід від оборони до контрнаступу є переломним моментом та кульмінацією у російсько-українській війні. Настрої, які наразі присутні в окупаційних військах, можуть зіграти на руку українським захисникам для спричинення повного краху серед російських бойовиків.

Читайте також: Перемога над ворогом під Харковом та оборона Донбасу: онлайн подій війни 14 травня

Про це повідомив експерт з Великої Британії, науковий співробітник Лондонського Королівського коледжу з вивчення війни Майк Мартін на своєму акаунті в Twitter.

"Ця тенденція особливо помітна у двох областях: Харківській та Херсонській. Зокрема, в останній українці відтіснили супротивника назад до міста, що ускладнить заплановану Росією анексію регіону", - сказав Мартін.

ЗСУ наразі витіснили російські окупаційні війська із зони артилерії досяжності Харківщини, а також у деяких районах на 2-3 кілометри від кордону з Україною.

"Чим довше триває війна, тим краще для України, а не для Росії. Моральний дух українців високий. Постачання із Заходу збільшуються, і ЗСУ йдуть у наступ", – вважає британський експерт.

Він також звернув увагу на те, що поставки додаткових сил РФ стають дедалі обмеженими, що може говорити про те, що в російській армії закінчилися високоточні боєприпаси, а санкції діють.

"Думаю, тепер, коли ми побачили кульмінацію російських дій, ми також побачимо сміливість українців на полі бою – оточення, удари по командних пунктах тощо... Тому, якщо українці вмілі, вони повинні зосередитися на створенні страху і паніки серед російських військ. Таким чином вони, ймовірно, спричинять повний крах серед них", – резюмував Мартін.

За його словами, паніка рашистів допоможе ЗСУ перерізати прибережний зв'язок, який путінські бойовики створили між Донбасом та Кримом.

Нагадаємо, у Харківській області Збройні сили України звільнили від окупантів ще один населений пункт, майже впритул наблизившись до кордону з Росією.