RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Путін не дозволяє евакуацію: у Міноборони розповіли про ситуацію на "Азовсталі"

Президент РФ Володимир Путін не дає згоди на звільнення українських захисників на "Азовсталі" в Маріуполі, незважаючи на те, що для їхнього порятунку задіяні всі міжнародні організації та майже всі лідери країн у світі.

Про це в етері телемарафону UA разом повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Хоч визволення українських захисників є військовою операцією, а тому інформація про їх порятунок – не для відкритої публіки, все важливе Міноборони України розповіли родичам українських військових, які зараз перебувають на маріупольському заводі "Азовсталь".

"Ті пропозиції, які дуже часто у суспільстві - а давайте зробимо це, а давайте зробимо це - насправді вже було зроблено, просто Путін не дає згоди на те, щоб ми могли звільнити наших захисників "Азовсталі", - заявила Маляр .

Заступник міністра оборони України зазначила, що деблокаду та військову операцію провести там неможливо, влада працює над іншими військовими планами щодо порятунку із заводу, але їх не можна розголошувати.

"Зараз задіяні практично всі лідери світу для того, щоб говорити з Путіним. Наша держава з усіма з ними контактує. Задіяні всі можливі міжнародні організації для того, щоб контактувати з Путіним", - поінформувала вона.

Маляр додала, що зараз українські воїни на "Азовсталі" фактично собою закривають величезну кількість українських областей, оскільки оборона Маріуполя дозволяє концентрувати там велику кількість ЗС РФ. Окупанти не можуть рухатись далі на інші області країни.

Раніше ми писали, що Україна має великі шанси на проведення деблокади Маріуполя для порятунку військовослужбовців із "Азовсталі", сказали дружини бійців полку "Азов", які продовжують тримати оборону у прифронтовому місті.

Нагадаємо, що ЗС РФ застосували "пекельні" бомби проти військовослужбовців на "Азовсталі".