RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

У Маріуполі рашисти ховають людей у траншеях: фото ще однієї "братської могили"

В окупованому Маріуполі російські окупанти загиблих мешканців міста ховають у траншеях через те, що їх дуже багато. Супутник компанії Maxar зафіксував четверте місце масового поховання поблизу Центрального кладовища.

Про це розповідають журналісти "Схем" (Радіо Свобода), проаналізувавши супутникові знімки.

Місце масового поховання складається з двох траншей, одна з яких - понад 30 метрів у довжину. Воно з’явилося на початку березня.

Так, на знімках від 9 березня видно, що дві траншеї із масовим захороненням людей, закопано.

Про місце масового поховання повідомила міськрада Маріуполя, мовляв, отримали інформацію про розконсервацію історичного кладовища "Некрополь" у центрі Маріуполя, де може бути так звана "братська могила".

10 березня журналісти азербайджанського видання APA TV теж оприлюднили у мережі відео з масовим похованням людей, проте точне місце поховання не було вказане. Проаналізувавши відео, журналісти "Схем" підтвердили, що йдеться саме про історичне кладовище "Некрополь".

"Загиблих жителів міста так багато, що їх ховають у траншеях. Так виглядає "допомога людям Донбасу" від Путіна", - зазначив журналіст Денис Казанський.

Раніше ми писали, що тисячі українців з Маріуполя відвозять до віддалених російських таборів, адже чиновники президента РФ Володимира Путіна виконують наказ Кремля розвести їх Росією.