RU  UA

Росія вже програла: експерт вказав на важливий момент в евакуації "Азовсталі"

Звільнення захисників Маріуполя з "Азовсталі" означає, що росія програла. Окупанти за 82 дні не змогли здолати бійців "Азову" та інших підрозділів, які повторили подвиг легендарних "Кіборгів".

Про це заявив політолог Олег Саакян в ефірі Апостроф TV.

"Росія вже програла. Навіть Гіркін-Стрєлков – не доведи й помилуй, вперше його цитую – казав ще буквально місяць чи півтора тому, що якщо гарнізон "Маріуполь" буде випущений і залишиться живим, це буде початком кінця для цієї російської авантюри. Символічно це програш росії. Вони не змогли, їм не вдалося, вони 80 днів не могли перемогти", - наголосив Саакян.

За словами політолога, Маріуполь став в один ряд із Донецьким аеропортом. Українські військові, які боронили місто, повторили подвиг захисників ДАП.

"Зараз Маріуполь стає в один ряд із Донецьким аеропортом. І в першому, і в другому випадку не витримав бетон, але люди витримали. І це буде один із кейсів, один із випадків і прикладів цієї стійкості, мужності і звитяги українського війська. Маріуполь ми повернемо – сто відсотків. Потім на "Азовсталі", я впевнений, буде певний меморіальний комплекс тим, хто, на жаль, поліг там за оборону Маріуполя. Я думаю, що буде і музей, який буде шанувати тих, хто живий був, взагалі Маріуполь і всю цю битву", - продовжив експерт.

"Азов" поруч із "Кіборгами" став символом стійкості та мужності українського війська в цій війні.

"Це одна з найвеличніших битв сучасності, тому що наша війна – це найбільша війна після Другої світової. Вона вже розбирається, вивчається. Вона вже йде в підручники з підготовки військ у різних куточках світу. І "Азов" – це символ цієї стійкості та мужності поруч із "Кіборгами" в цій російсько-українській війні. Тому, на правду, як би ситуація не розивалася, символічно – а це ключове для росії – росія програла", - резюмував Саакян.