RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Пропаганда Лукашенка видала маячню про плани "бандерівців" захопити частину Білорусі: відео

Російська пропаганда регулярно розповсюджує фейки про Україну , тепер же й білоруські пропагандисти вигадали нову маячню – Україна нібито "хотіла відібрати" у них частину Гомельської та Брестської областей, а в Росії – землі, які відійшли до неї у 18-му столітті.

Такий сюжет вийшов у проекті "Це інше" на каналі "Білорусь 1".

"Бандерівці мріють до України додати частину Гомельської та Брестської областей. А від Росії – землі, які відійшли до неї ще у XVIII столітті. Чому південь Білорусі такий важливий для українських націоналістів? Тому що ще у 2018 році, а це майже 5 років тому, вони припускали, що саме ця територія може стати плацдармом для введення російських військ в Україну", – заявила ведуча.

Далі вона говорила, що українці, нібито вважають, що в такій ситуації Україна опинилася б у колі недружніх держав. Причому серед них журналістка назвала Захід.

"Стратегію обирають наступну – статус європейських сусідів може кардинально змінитись до нейтрального чи прихильного, якщо Україна займе агресивну позицію у боротьбі з Москвою", – сказала пропагандистка.

Вона договорилася до того, що Україна нібито "хотіла відібрати землі" у Білорусі та РФ, внаслідок чого українська держава розглядатиметься як "суб'єкт геополітики" щодо ЄС – Україна, а не можливий "військовий трофей для тих самих країн Євросоюзу".

Як повідомляв "Апостроф", раніше російська пропаганда видала новий фейк про Україну - йдеться про нібито підготовку "вторгнення" підрозділами Збройних сил України на територію Російської Федерації.