RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Решту призовуть за однієї умови: українцям розповіли, кому зараз вручають повістки

В Україні відбувається мобілізація військовозобов'язаних, яку оголосили на три місяці, до 24 травня. Основна перевага надається тим, хто вже має досвід служби чи досвід проходження навчальних зборів.

Про те, які існують черги мобілізації та кого закликають, розповів військовий експерт, начальник прес-служби Генерального штабу Збройних сил України (2014–2017) Владислав Селезньов.

Селезньов заявив, що нинішня мобілізація розпочалася 24 лютого та запланована на три місяці. Іншими словами, за два тижні вона має завершитися.

Зараз до лав української армії закликають військовослужбовців у запасі за певними військовими спеціальностями - йдеться про ті з них, які на даному етапі потрібні ЗСУ. Якщо ж триватимуть активні бойові дії і українська армія зазнаватиме втрат, то для поповнення підрозділів, які виходять на доукомплектування, проводитиметься мобілізація.

Про масштабну мобілізацію зараз не йдеться, тому що в ній на даному етапі немає необхідності, підкреслив Селезньов.

Нагадаємо, через війну, що триває вже майже три місяці війни з російськими окупантами, воєнний стан в Україні знову було продовжено. Вперше його продовжили одразу на 90 днів – з 24 травня по 23 серпня.