RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Ленд-ліз у дії: майже всі логістичні кораблі США вже висунулися у бік України, фото

Відзначено підвищену активність логістичних судів США, призначених для транспортування озброєння, військової техніки та спорядження. Імовірно - це масштабна операція з морського транспортування озброєння.

Десятки мільярдів доларів: у США схвалили виділення великої суми для України

Про це повідомляється в Twitter проекту OSINT defensaer, який займається аналізом інформації про війну в Україні.

За інформацією проекту, у цьому задіяно майже всі логістичні кораблі Військово-морських сил США в Атлантиці.

За інформацією Defense Express, це може бути зброя, яку США надають Україні в рамках програми ленд-лізу. Другий варіант - можливо, США просто перевозять до Європи важче озброєння у зв'язку з агресією Росії.

У транспортуванні задіяний ролкер USNS Soderman, що належить до класу Watson та призначений для перевезення військової техніки. 290-метровий корабель здатний перевозити 62,9 тис. тонн вантажу.

Крім того, зафіксовано факт виходу з бази в Норфолку судна класу Lewis and Clark, призначеного для перевезення боєприпасів, запасних частин та обладнання. Їх використовують для забезпечення підрозділів морської піхоти та безпосередньої матеріально-технічної підтримки авіаносців у морі.

Водночас, ВМС США не коментують небувалу активність свого флоту і жодних офіційних заяв на цю тему немає.

Як повідомляв "Апостроф", президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати передадуть Україні новий пакет військової допомоги, куди входитиме артилерія, радари, військове обладнання.