RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Можна отримати гроші прямо на вокзалі: для біженців розробили новий спосіб виплат

Укрпошта налагодила співпрацю з Укрзалізницею, щоб біженці могли отримувати грошові виплати від держави прямо на вокзалах. Наразі видачу готівки Укрпошта здійснює на території вокзалу у Львові, а потім доєднаються і вокзали Ужгорода, Івано-Франківська та Чернівців.

Про це повідомили у пресслужбі Укрпошти.

"Відтепер українці, що виїжджають із зони проведення бойових дій, зможуть отримати від держави грошову компенсацію під час евакуації. Для цього "Укрзалізниця" передає дані зі своїх евакуаційних рейсів працівникам "Укрпошти", - написали там.

Відомості про виплату грошової допомоги від держави співробітники залізниці будуть формувати під час руху евакуаційних потягів, зазначаючи кількість дітей та дорослих. Потім ці дані передають Укрпошті, яка до часу прибуття потягу до вокзалу міста-призначення організовує все необхідне для того, щоб після виходу з вагону людина могла отримати гроші.

"Починаючи з 17 травня, працівники "Укрпошти" на території центрального залізничного вокзалу Львова щоденно проводять грошові виплати пасажирам двох евакуаційних потягів. Пасажири п’ятьох евакуаційних потягів до Львова вже отримали виплати на загальну суму 340 тис грн", - зазначили в пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, хто може розраховувати на грошову допомогу від міжнародних організацій під час війни.