RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Петиція про скасування заборони на виїзд з України чоловіків набрала потрібну кількість голосів: що буде далі

В Україні зібрали потрібну кількість підписів у петиції щодо скасування заборони виїзду з території України чоловіків віком від 18 до 60 років.

Відповідну петицію опубліковано на сайті президента України.

Наразі зібрано 25 282 підписи з 25 тисяч необхідних. Електронна петиція від Олександра Гумірова, яка набрала таку кількість підписів лише за три дні, на даний момент очікує на розгляд. В ній закликають президента України Володимира Зеленського:

  • скасувати заборону виїзду за кордон чоловіків від 18 до 60 років і повернути вільний перетин кордону українцям;
  • переглянути порядок призову під час мобілізації у воєнний стан, щоб у пріоритеті були добровольці;
  • посилити відповідальність співробітників воєнних комісаріатів та прикордонних пропускних пунктів щодо незаконної корупції.

Після закінчення розгляду петиції, вона буде оприлюднена на офіційному веб-сайті органу, якому вона була адресована, а також надсилається її автору та відповідному громадському об’єднанню, яке здійснювало збір підписів.

У разі схвалення петиції, її може реалізувати президент України шляхом прийняття з питань, віднесених до його компетенції, відповідного рішення. За результатами розгляду петиції, Зеленський може розглянути та вносити в установленому порядку на розгляд Верховної Ради України законопроєкти, спрямовані на вирішення порушених в електронній петиції питань.

Раніше ми повідомляли, що депутати пропонують карати чоловіків за виїзд із країни під час воєнного стану більш ніж на 30 днів позбавленням громадянства. Це прописано у законопроекті 7381, який було внесено до парламенту.