RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

В Україну знову повернуться дощі з грозами: карта погоди на кінець травня

У першій половині наступного тижня природа зробить неочікуваний сюрприз українцям у вигляді дощів, іноді - з грозами.

Про це свідчать дані українського Гідрометцентру.

Так, у неділю, 22 травня мрячитиме на півночі країни - опади очікуються у Житомирській, Київській, Чернігівській та Сумській областях. При цьому, температура повітря у цих регіонах коливатиметься у межах 13-16 градусів. В інших українських областях передбачається невелика хмарність, температура буде приблизно такою ж, як і на півночі. Лише на сході і на півдні країни буде на кілька градусів тепліше: у Донецькій і Луганській областях - 19-20 градусів, а в Одеській, Миколаївській, Херсонській - 21-23 градуси.

У понеділок, 23 травня, негода накриє усю країну - слабкий дощ очікується абсолютно в усіх областях. При цьому термометри показуватимуть 13-17 градусів.

У вівторок, 24 травня, дощитиме на сході країни, а також, частково на півночі та півдні - незначні опади очікуються у Чернігівській, Сумській, Полтавській, Харківській, Луганській, Донецькій Запорізькій та Херсонській областях. Температура повітря у цих регіонах триматиметься на позначці 17-19 градусів. У інших областях буде дещо тепліше. Так, на півночі, центрі та більшості областей заходу країни стовпчики термометрів піднімуться до 20 градусів. А у Волинській, Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях повітря прогріється до 22 градусів.

У середу, 25 травня, негода накриє захід України - там очікуються дощі з грозами. При цьому, буде досить тепло, температура повітря коливатиметься у межах 23-27 градусів. На півночі країни термометри покажуть 20-23 градуси, на сході - 18-20, а на півдні - 20-23 градуси.

У четвер, 26 травня, дощі з грозами литимуть майже по всій Україні, за винятком Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської, Миколаївської та Одеської областей. У цих регіонах температура повітря триматиметься на позначках 21-23 градуси. У той же час, на півночі країни буде прохолодніше - 19-21 градус. У центрі термометри покажуть 21-25 градусів. При цьому, на заході України, незважаючи на опади, буде найтепліше - до 27 градусів.

Раніше ми писали, що українцям необхідно готуватися до погодних гойдалок, які накриють країну влітку.