RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Часті торнадо, посуха та температурні рекорди: українцям пообіцяли аномальну погоду влітку

Погодні перепади літа 2022 в Україні вражатимуть своїми контрастами, так само як це було взимку. Прогнозується, що в серпні буде найспекотніша погода та справжня засуха. Також цьогоріч бушуватимуть такі стихійні явища, як торнадо та смерчі.

Про це повідомив очільник "Екологічної нації" Богдан Красавцев.

Погода влітку 2022 року залежатиме від різних факторів, зокрема, від стану клімату. Як відомо, зараз кліматична ситуація у світі не з найкращих, що впливає на формування небезпечних стихійних явищ там, де їх не мали би бути.

"Зараз ми всі можемо бачити шквальні вітри, зокрема, у Києві, та стрибки температури вниз-угору. Зміни клімату сьогоднішнього часу - це постійна непередбачуваність та різкі температурні коливання і до того жрізні стихійні явища, як-от торнадо", - наголосив Красавцев.

Водночас смерчі, за словами керівника "Екологічної нації", вже поширюється не тільки в південних регіонах, а й в центральних областях України. Ці явища будуть дедалі виразнішими з кожним роком.

Разом з цим, унаслідок воєнний дій на території України в атмосферу викидається велика кількість вуглецю, що пришвидшує незворотні негативні кліматичні процеси.

Також важливим фактором є нестача дощів, яка призводить до засухи. Ця криза щороку тільки поглиблюється і в Україні, і у світі.

Прогноз погоди по місяцях

  • червень - тепла погода без надвисоких температур;
  • липень - спочатку буде комфортна тепла погода, а з середини місяця розпочнеться спека;
  • серпнь - найспекотніший місяць із малою кількістю опадів та із засухою.

"Вочевидь температура битиме нові максимальні рекорди. Разом із тим, я думаю, що сильні вітри нікуди не дінуться, а їхня інтенсивність буде тільки наростати, до чого ми всі звикнемо", - зазначив експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв про прогноз погоди на літо від народного синоптика, який також очікує погодні "гойдалки".