RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Виплати переселенцям під час війни: жителі яких областей та громад можуть отримати гроші

Міністерство реінтеграції оновило актуальний перелік громад, які перебувають у районах бойових дій, в оточенні чи тимчасово окуповані. На підставі цього документа призначається державна допомога тимчасово переміщеним особам.

Відомство опублікувало оновлений список на офіційному сайті.

Наголошується, що зазначений перелік не є фіксованим документом – він регулярно актуалізується за погодженням з Міністерством оборони та головами обласних військових адміністрацій.

Під час останнього оновлення до списку додали ще одну громаду на Миколаївщині, мешканці якої отримали право на державні виплати ВПО у розмірі 2000 грн на дорослу людину та 3000 грн на дитину або особу з інвалідністю.

Загалом до списку увійшли 7 областей. Це територіальні громади Дніпропетровської (6 громади), Донецької (66 громад), Запорізької (61 громада), Луганської (37 громад), Миколаївської (22 громади), Харківської (51 громада) та Херсонської (49 громад) областей.

Читайте також матеріал “Апострофа”: Виплати "старим" переселенцям: як отримати нову допомогу тим, хто втік із Донбасу у 2014 році