RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Французькі гаубиці Caesar вже знищують окупантів на фронті: фото

Підрозділи Збройних Сил України вже активно використовують французькі гаубиці "Caesar" на передовій, знищуючи наступальний потенціал російських окупантів. Українські артилеристи опанували іноземну військову техніку за кілька годин та вирушили в бій.

Обстріли Миколаєва та Запоріжжя, оборона Донбасу: онлайн подій війни 25 травня

Про це повідомив Головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний.

Самохідна артилерійська установка нового покоління - гаубиця "Caesar" - може уразити ворога на відстані 20 км і більше від лінії фронту з високою точністю, і саме на цій відстані знаходяться артилерія, резерви, пункти управління противника. Тому вже зараз українські військові за допомогою "Caesar" знищують наступальний потенціал російських окупаційних військ.

"Установка обладнана автоматизованою системою самоприв’язки і самонаведення на ціль. Має достатньо високу швидкострільність - 5 пострілів за хвилину, та високу кучність стрільби. Може використовувати декілька типів боєприпасів калібру 155 мм, які застосовуються у країнах НАТО", - зазначив Залужний.

Окрім того, ці нові САУ працюють на колісному шасі, що робить їх мобільними та маневреними, як і ЗСУ. Гаубиці забезпечують комфортні умови роботи для артилеристів та гарантують високу живучість екіпажу; вони діють за принципом: вогонь - маневр - вогонь.

"Наші артилеристи швидко опанували нові САУ, фактично за 2-3 години. Щиро вдячний партнерам за надану допомогу! Вона слугує наближенню нашої Перемоги", - резюмував Головнокомандувач ЗСУ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як ЗСУ з гаубиці зразка НАТО знищили російських окупантів з першого пострілу.