RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Створене об’єднання сімей захисників Маріуполя "Родини Азовсталі"

В Києві родичі оборонців "Азосталі" провели велику організаційну зустріч, де ухвалили рішення створити окреме об’єднання, яке займатиметься координацією та представлятиме інтереси членів сімей захисників Маріуполя.

До новоствореного об’єднання "Родини Азовсталі" увійшли родичі захисників Маріуполя з різних підрозділів: полку "Азов", військово-морських сил ЗСУ (36 та 503 бригади морської піхоти), сухопутних військ, частини Нацгвардії, прикордонної служби, Служби Безпеки України, Національної поліції та місцевої тероборони.

Як повідомляла Українська правда, за словами дружини командира полку "Азов" Дениса Прокопенка Катерини, мета об’єднання – "організовувати щотижневі дзвінки з ув’язненими, розвінчувати російські фейки про наших хлопців, забезпечити їхнє задовільне становище: ліжко, ліки, воду та їжу, а також агітувати за їх швидке звільнення".

Родини захисників Маріуполя понад півтора місяці організовували різноманітні заходи для звільнення своїх близьких із оточення на "Азовсталі". Вони усіма силами привертали увагу громадськості в Україні та світі. Так, петиція "Врятуй Маріуполь", покликана привернути увагу діячів ООН, зібрала понад 1,5 млн підписів. Родини воїнів гарнізону проводили численні акції у Києві та проводили перемовини зі світовими лідерами із закликом врятувати місто та його захисників. 11 травня дружини бійців "Азову" зустрічалися з Папою Римським Франциском, намагаючись через нього схилити світову громадськість до співпраці.