RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Нові правила виїзду військовозобов'язаних за кордон: у РНБО спростували три фейки

Центр протидії дезінформації при РНБО України спростував три фейки щодо нових правил виїзду військовозобов'язаних за кордон.

Про це повідомляється у Telegram-каналі ЦПД.

Перший фейк: "Далекобійники сидять без роботи, а краще б гроші заробляли!".

У Центр протидії дезінформації пояснюють, що виїжджати за кордон можуть водії компаній, у котрих є ліцензія на право міжнародних перевезень вантажів і пасажирів; водії, які займаються перевезеннями медичних вантажів, гуманітарної допомоги та вантажів для української армії.

Другий фейк: "Футболісти вже давно повтікали за кордон!".

Спростування: Представляти Україну на змаганнях можуть тренери та спортсмени зі складу українських національних збірних команд, спортивні судді. Термін виїзду - до 30 діб.

Третій фейк: "У Польщу в поїзді їдуть переодягнені чоловіки-провідники і не повертаються".

Пояснення від ЦПД: Чоловікам, котрі працюють у транспортній інфраструктурі, надано дозвіл на виїзд до шести місяців для виконання службових обов’язків.

У Центрі наголосили, що військовозобов’язані, які незаконно перебувають за кордоном, будуть притягнуті до відповідальності.

Раніше ми писали, що український уряд дозволив виїзд спортсменів за кордон під час воєнного стану. До цього чоловікам-атлетам заборонялося залишати межі країни.