RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

"Перевіряють" картки: шахраї запустили нову схему обману українців

Шахраї запустили нову схему викрадення особистих та фінансових даних із карток українців, прикриваючись виплатами від держави.

Про це повідомили в пресслужбі Приватбанку.

Служба безпеки банку має дані, що шахраї поширюють фейкові повідомлення про термінову "перевірку карток" через соціальні мережі для нібито отримання грошової допомоги від держави. Шахраї пропонують людям "перевірити" картку за допомогою переходу за посиланням на фішинговий сайт, який викрадає фінансові дані з банківської картки.

"У жодному разі не переходьте і не даруйте шахраям персональні дані! Нагадуємо, що інформацію про справжні державні виплати та порядок їх отримання ви побачите на офіційних сторінках та каналах банку", - наголошують у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що шахраї почали користуватись ситуацією родичів військовополонених, вимагаючи гроші в обмін нібито на інформацію про українського воїна, наприклад, на його місцезнаходження.

Також "Апостроф" попереджав, що шахраї вигадали ще одну схему викрадання грошей із банківських карток українців через фішингові сайти в соцмережах. Зловмисники пропонують взяти участь в опитуванні за посиланням, яке веде на шахрайський сайт.