RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Зливи з градами та 40-градусна спека: які "сюрпризи" погоди чекають на українців у червні

У червні на Україну очікує "сезон погодних контрастів" - в одних регіонах будуть дощі та опади у вигляді градів, а в інших буде спекотна погода.

Про те, у яких областях буде спека, а де варто очікувати дощів, повідомив Realist.Online.

За даними прогнозу Укргідрометцентру, червень цього року буде теплішим, ніж минулого - середня місячна температура виявиться вищою на 1-1,5 градуса. Найвища температура повітря очікується у південних та східних регіонах країни – майже 40 градусів тепла; найнижча очікується на північному сході України (0 градусів за Цельсієм).

Більшість червня мешканці західних областей України будуть змушені ходити із парасольками. Особливо сильними будуть зливи у першій декаді червня – скрізь, окрім Хмельницької області, будуть дощі. У той же час, тепло (+28-30 градусів вдень), прийдуть на захід країни з перших днів і не йтиме протягом місяця.

На півночі України погода очікується однаковою за температурою - водночас вона буде різною за кількістю опадів. Друга половина місяця виявиться більш сухою - у середньому очікуються лише 3-4 дні з невеликими дощами.

На півдні, сході та у центрі України буде переважно тепла погода. Проте серйозні зливи з грозами обіцяють лише на Полтавщині 6-7 та 11-12 червня, на яку обрушиться циклон із північного сходу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що синоптик дав прогноз погоди в Україні на все літо.