RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

На Херсонщині окупанти влаштували мобільний блекаут: немає ані зв'язку, ані інтернету

В окупованій Росією Херсонській області вимкнули мобільний зв'язок та частково інтернет. Натомість днями запрацювали невизначені оператори.

Про це повідомляє "Суспільне", посилаючись на інформацію самих жителів.

Зазначається, що мобільний зв'язок зник близько 18 години 30 травня. Перед цим кілька днів були перебої у зв'язку.

У Херсонській військово-цивільній адміністрації розповіли, що це - справа рук російських військових. Їм не вигідно, щоб у громадян був доступ до об'єктивних новин. Наразі там працює виключно провайдер "Скайнет", який подається через Крим.

Примітно, що зв'язок зникає не вперше, натомість росіяни перекладають відповідальність за це на українських військових. А тим часом впроваджують російського оператора з кодом+7 та роздають мешканцям Херсонщини свої мобільні картки.

Місцеві жителі підтверджують, що в продажу з'явилися картки по 150-220 гривень нібито кримського мобільного оператора. Вони білі, без жодних написів чи назв, з кодом 990.

Зазначається, що самопроголошений заступник голови Херсонської військово-цивільної адміністрації Кирило Стрємоусов також звинуватив українських військових і це нібито змусило його попросити Росію встановити російську телекомунікацію в регіоні.

Як повідомлялося, на Херсонському та Запорізькому напрямках українські захисники відкинули окупантів на значну відстань.

Нагадаємо, що Херсонські активісти створили карту із зазначенням розташування російських окупантів, що допоможе місцевим жителям безпечніше пересуватися містом.