RU  UA

Поспішають до чергового свята: військовий історик пояснив дивну тактику росіян в Сєвєродонецьку

Російські окупаційні війська змінили тактику наступу на Сєвєродонецьк через брак часу. Вони прагнуть отримати результати до дня росії, тому перейшли до вуличних боїв, хоча це й призведе до значних втрат у стані загарбників.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт Михайло Жирохов.

"Їм потрібно ще взяти під контроль Сєвєродонецьк. Те, що вони змогли зайти на якісь другорядні житлові комплекси, не означає, що вони контролюють все місто. Не зрозуміло з військової точки зору, чому росіяни почали бої в місті, де в них будуть величезні втрати, замість того, щоб продовжити свою тактику охоплення міста і перехоплення комунікацій", - пояснив експерт.

Загарбники поспішають, бо прагнуть вибороти бодай якусь перемогу до дня росії.

"Я думаю, що в них, знову ж таки, брак часу. Вони хочуть якихось результатів до наступного свята. А наступне свято – це день росії. Тому вони пішли в лобовий наступ на Сєвєродонецьк, який для них буде дуже коштовним в плані ресурсів, в плані особового складу і в плані техніки", - додав Жирохов.

У той же час, на думку експерта, окупаційні війська вже відмовилися від форсування річки Сіверський Донець. Розгром у Білогорівці був не єдиним успіхом українських військових на цьому напрямку, через що росіяни перейшли до іншої тактики.

"Там були ще дві переправи, і там втрати були дуже і дуже великі. Зараз вони перейшли до іншої тактики. Вони планують атаку з іншого напрямку – на Сіверськ з початком наступу на Словʼянськ. Саме там вони планують основні дії. Але основні сили зараз стягнуті на Сєвєродонецьк. Вони хочуть взяти Сєвєродонецьк та фактично окупувати Луганську область. Всі ми знаємо і розуміємо, що Сєвєродонецьк – це неофіційна столиця української Луганської області", - резюмував Жирохов.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство