RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Україну накриє 30-градусна спека: де чекати потепління на початку тижня

Кінець травня та перший день червня запам'ятається українцям досить теплою, подекуди навіть спекотною погодою з грозовими зливами.

Про це повідомляється на сайті Українського гідрометцентру.

Так, у понеділок, 30 травня, дощі пройдуть практично по всій території України за винятком сходу та півдня. У Харківській, Луганській, Донецькій та Запорізькій областях температура повітря коливатиметься в межах 26-29 градусів, день буде досить сонячним із мінливою хмарністю. На півдні трохи прохолодніше буде в Одесі – 20-22 градуси, при цьому термометри мешканців Миколаївської та Херсонської областей покажуть 25-28 градусів. Центр та північ України накриють дощі з грозами, при цьому очікується тепла погода, у деяких містах - до 27 градусів. На сході країни дощитиме, а температура повітря складе 20-23 градуси.

У вівторок, 31 травня, у більшості західних областей дощі припиняться, термометри покажуть 20-23 градусів. Проте в Івано-Франківській, Хмельницькій та Чернівецькій областях очікуються дощі із грозами. Грозові дощі пройдуть і в інших українських містах, крім Київської та Житомирської областей. При цьому температура повітря в цих регіонах країни становитиме 27-29 градусів на півдні та північному сході та до 31 градуса у Харківській, Луганській, Донецькій та Запорізькій областях. На півночі України термометри покажуть до 25 градусів.

У перший день літа, у середу, 1 червня, грозові дощі пройдуть на заході та сході України, а також у Житомирській та Вінницькій областях. Температура повітря у цих регіонах коливатиметься від 20 до 26 градусів, а на сході – до 31 градуса. У північній, центральній та південній частині України термометри покажуть до 26 градусів.

Раніше ми писали, що народний синоптик дав прогноз погоди в Україні на все літо.