RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Аргументів" їхати на війну немає: росгвардійці масово відмовляються їхати в Україну

У Росії зривається ротація російських військових для війни в Україні. Росгвардійці масово відмовляються брати участь у боях.

Про це повідомляє український журналіст Роман Цимбалюк у Telegram.

За його словами, в РФ вже не вистачає аргументів для залучення до “спецоперації” військових Федеральної служби військ Нацгвардії РФ.

Велику роль грає у зниженні мотивації те, що керівництво не виконує обіцянку підвищити грошове забезпечення військовим, які беруть участь у “спецоперації”.

"На даний момент, через масову відмову військовослужбовців національної гвардії РФ їхати в Україну неможливо провести ротацію підрозділів, які вже виконують там завдання. Так, за минулий тиждень відмовилися брати участь у “спеціальній військовій операції” 182 військовослужбовці 107 окремої бригади росгвардії (в/ч 6890, Владивосток)", - зазначає журналіст.

Нагадаємо, що в ОРДЛО чоловіки масово відмовляються ставати "гарматним м’ясом", деякі з них вели перестрілку з російськими окупантами. Також "військова прокуратора" розігнала на акціях протесту дружин "призовників" та самих цих чоловіків, які не задоволені рішенням "влади" щодо відправки воювати на підконтрольну Україні територію.