RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Окупанти масово п'ють, а їхні дружини бунтують: розвідка перехопила розмову

Українська розвідка оприлюднила чергову перехоплену розмову жителів із окупованої РФ Донеччини. У ній нарікали на безлад в російській армії, тотальну безправність та відсутність ротації.

Розмову оприлюднено у Telegram-каналі Головного управління розвідки Міноборони України.

Зокрема, співрозмовники стверджують, що дружини "мобілізованих" вимагають від російського окупаційного командування повернення додому їхніх чоловіків та блокують одну з військових частин.

"105 і 107 полк вже в Донецьку, однак їх не відпускають. Дружини блокують військову частину, але додому не дозволяють", – каже один із них.

Також з розмови випливає, що російське командування їх забрало воювати попри непридатність до несення служби і наявність підтверджувальних документів.

"Навіть те, що нас набрали за "білими білетами" – це не порушення. Ми нібито мали попередити, що він в нас є. Тут взагалі цирк. Зараз однаково буду писати скаргу, пішли на**й", – зазначає солдат.

Окремо розповіли і про безлад на фронті: через погану поведінку солдатів – Збройні сили України визначили їх місце перебування та обстріляли. Так, деякі військові РФ їздили по селах на автомобілі та шукали інтернет, чим привернули до себе увагу.

Ще в батальйоні - масове пияцтво.

"Від них вже село виє. Неадеквати", - зазначив співрозмовник.

Як повідомлялося, російські окупанти незадоволені масовим бунтом мобілізованих до лав, так званих, "Л/ДНР", які відмовляються воювати на передовій та хочуть уникнути участі у війні з Україною. Тому вони мають намір боротися з цим – просто знищити незгодних ударом артилерії.