RU  UA

Ворог лізе знову й знову: військова розповіла про ситуацію під Ізюмом

За останні дні ситуація під Ізюмом на Харківщині стала доволі гарячою. Ворог відчайдушно намагається просунутися, аби оточити українських військових на межі Донецької та Луганської областей.

Про це в ефірі Апостроф TV заявила заступниця командира добровольчого батальйону "Карпатська Січ" Марія Чашка.

"Справді, на Харківщині, зокрема, на Ізюмському напрямку, де тримає позиції наш батальйон "Карпатська Січ", Легіон Свободи, в нас доволі гаряча ситуація, порівняно навіть із тим, як було тиждень тому. Зокрема, вчора вдень відбулася спроба прориву містечка Барвінкове. Не успішна спроба, ми повністю нейтралізували ворога. Його намагання класичного наступу й захоплення української території завершилося невдачею. Було знищено нашими підрозділами за допомогою інших підрозділів ЗСУ, артилерії Збройних сил України ворожу техніку і живу силу", - пояснила Чашка.

За словами захисниці, вороги не змогли пройти та не захопили жоден населений пункт.

"Не змогли захопити жодне село, ані містечко Барвінкове, яке вони давно намагаються захопити, бо воно для них стратегічне. З учорашнього дня вони заспокоїлися. Спроб прориву не відбувається, проте потужні обстріли позицій тривають. Але наші бійці надійно утримують позиції, і ми абсолютно впевнені, що жодна інша спроба наступу не пройде і позиції наші будуть утримані абсолютно надійно", - додала військова.

За кілька місяців, протягом яких тримає позиції на Харківщині на Ізюмському напрямку батальйон "Карпатська Січ", таке відбувається вже не вперше.

"Якщо брати останні тижні два, то справді зараз їхні сили активізувалися. Ми бачили це і раніше, ми розуміли, що готуються такі дії. Ми були готові відбивати атаки ворога, ми також робили активні спроби їх відсувати, подекуди нам це вдавалося. Але ми готові були до того, що вони будуть активізуватися. Це для них надзвичайно важливо, тому що ми знаємо зараз, що тривають доволі жорсткі бої на напрямку зіткнення Донецької та Луганської областей. Їм було би значно простіше впоратися із територією Донеччини і Луганщини, якби їм вдалося прорватися тут, на Ізюмському напрямку. Вони б тоді могли взяти в кільце деякі підрозділи наших Збройних сил і тоді могли б захопити значну територію", - зазначила Чашка.

Українські війська надійно утримують свої позиції. Усі спроби ворога атакувати наших військових завершуються невдачеб.

"Вони роблять спробу, ми розбиваємо їхню техніку, знищуємо живу силу. Вони заспокоюються, ідуть на злагодження, нарощують сили якийсь час, залежно від того, які втрати вони понесли. Вони нарощують сили і потім знову й знову намагаються, тому що в них немає варіантів. Вони розуміють, що вони постійно зазнають невдач, це для них починає перетворюватися на катастрофу якусь. Тому вони будуть і надалі, очевидно, намагатися. Проте, по-перше, ми дуже надійно стоїмо на своїх позиціях. По-друге, ми маємо силу, ми маємо зброю, ми маємо достатньо для того, щоб утримувати ці позиції. Сподіваємося, що найближчим часом ми будемо мати достатньо зброї, щоб переходити в контрнаступ", - резюмувала військова.