RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

У Чорне море вийшло угруповання російських великих десантних кораблів: подробиці та фото

У суботу, 4 червня, у Чорне море вийшла група з п'яти великих десантних кораблів із трьох флотів ВМФ РФ.

Про це пише "Крим.Реалії".

За даними кореспондента видання, біля Мінної стінки Південної бухти пришвартовано чотири БДК, у тому числі і БДК проєкту 1171 "Тапір". У складі ЧФ РФ було три подібні кораблі: "Орск" з бортовим номером 148, " Микола Фільченков" з бортовим номером 152, а також знищений у порту Бердянська військовослужбовцями ЗСУ "Саратов". Таким чином, залишилося лише два кораблі такого типу.

БДК у Південній бухті Фото: ru.krymr.com

Крім того, біля Мінної стінки стоять два БДК проєкту 775. У ЧФ РФ їх чотири: "Цезар Куніков" (158), "Ямал" (156), "Новочеркаськ" (142) та "Азов" (151). Останні два перебувають на ремонті у 13-му судноремонтному заводі Чорноморського флоту в Кілен-бухті. Також знято з ремонту на цьому заводі БДК "Корольов" Балтійського флоту. Його пришвартували в Сухарній бухті.

Два БДК на ремонті у Кілен-бухті Фото: ru.krymr.com

БДК Балтійського флоту Корольов Фото: ru.krymr.com

Варто зазначити, що з початку повномасштабної війни в Україні окупанти зафарбували бортові номери бойових кораблів, щоб не можна було розпізнати однотипні одиниці.

Раніше "Апостроф" поінформував, що російські окупанти в Чорному морі вдаються до застосування підлої тактики . Росіяни виводять на рейд з окупованого Севастополя торговельні судна без включених систем ідентифікації (AIS), щоб запобігти розпізнаванню їх як цивільних.

Нагадаємо, що після вибуху на десантному кораблі "Орськ" флот російських окупантів втік з Бердянська . До того ж командирами десантних кораблів країни-агресора РФ були зрадники України.