RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Дружина командира полку розповіла про умови утримання бійців "Азова"

Червоний Хрест повинен використовувати свої зв'язки, щоб покращити умови утримання евакуйованих з "Азовсталі" бійців полку "Азов".

Про це в інтерв'ю "Українській правді" розповіла дружина командира підрозділу спецпризначення Катерина Прокопенко.

Від різних джерел вона почала отримувати інформацію про те, що умови утримання захисників "Азовсталі" на окупованих територіях задовільні. За словами дружини командира "Азова" Дениса Прокопенка, українські військовослужбовці очікують на проведення обміну полоненими.

Водночас, як зазначає Прокопенко, СІЗО, в якому утримують захисників "Азовсталі", переповнено і Червоний Хрест має використати свої зв'язки, щоб покращити час перебування солдатів.

"Звичайно, деяких ресурсів, можливо, не вистачає. Знову ж таки, їжа, вода – все потребує поліпшення. Зараз ми хочемо це питання якнайшвидше вирішити, щоб Червоний Хрест залучив якомога більше своїх зв'язків, ресурсів, щоб покращити все, що зараз там у хлопців. Зараз я намагаюся зі своїм колективом, з Асоціацією сімей "Азовсталі" спілкуватися з Червоним хрестом, з іншими організаціями, щоб вони покращили умови, які там є", - додала дружина Дениса Прокопенка у спілкуванні з журналістами.

Катерина також розповіла, що її чоловік із позивним "Редис" востаннє виходив на зв'язок із понеділок, 30 травня. Командир полку "Азов" запевнив дружину, що в нього все добре, але телефонна розмова різко перервалася.

Раніше ми розповідали, що Україна та Росія провели обмін тілами загиблих військовослужбовців.