RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Проводиться аналіз ДНК: окупанти передали Україні перші тіла бійців із "Азовсталі"

Україна отримала перші тіла своїх бійців, які загинули на металургійному заводі "Азовсталь". Їх 4 червня передала російська сторона у рамках обміну загиблими.

Про це повідомляє видання Associated Press.

Як розповів колишній командир "Азова" Максим Жорін, десятки тіл бійців, яких витягнули з-під руїн розбомбленого комбінату, доставили у Київ для проведення аналізу ДНК з метою ідентифікації останків.

Останки бійців були серед тих, кого обміняла Україна та Росія у кількості 160 на 160, зазначив Жорін.

Уряд про вилучення останків військових з-під руїн "Азовсталі" не повідомляв, проте родичі загиблих на заводі обговорили це із представниками ЗМІ.

Як повідомив брат одного із бійців "Азова", зниклого безвісти і імовірно загиблого на комбінаті, щонайменше два вантажні автомобілі із тілами загиблих бійців з "Азовсталі" доставили у військовий шпиталь у Київ для процесу впізнання.

Також стало відомо, що минулого тижня із території "Азовсталі" вилучали тіла, деякі з них дуже сильно обгоріли.

Нагадаємо, що раніше президент України заявив, що понад 2,5 тисячі українських захисників і захисниць, які тримали оборону на заводі “Азовсталь” у Маріуполі, перебувають у російському полоні. Над їх визволенням працює Головне управління розвідки Міністерства оборони.