RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Не тільки фотографія: дипломат пояснив, що чекає від візиту Шольца до Києва

Посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, що очікує від майбутнього візиту канцлера Німеччини Олафа Шольца до Києва виконання обіцянок щодо постачання зброї та вступу України до Євросоюзу.

Про це пише Spiegel.

"Сподіваємося, під час свого візиту до Києва канцлер нарешті дотримається обіцянок Німеччини щодо постачання зброї та вступу України до ЄС", - сказав Мельник.

Він зазначив, що Україна потребує важкого озброєння, такого як німецькі самохідні артилерійські установки (САУ) PzH 2000 та зенітні самохідні артилерійські установки "Гепард".

Мельник наголосив, що одні оголошення про постачання власними силами не допомагають дати відсіч загарбникам. Тому є надія, що канцлер надасть конкретні дані про те, коли надійде зброя.

"Тим більше, що обіцянки були надані кілька місяців тому", - нагадав посол.

Мельник також висловив надію на прогрес щодо вступу до ЄС.

"Якщо канцлер Німеччини разом із главами урядів з Парижа та Риму надішле сигнал про те, що Україна може стати кандидатом на вступ, це буде більше, ніж просто сильний символ", - сказав Мельник.

Дипломат зазначив, що Шольц завжди казав, що не хоче їхати до Києва лише для того, щоб сфотографуватись.

Як повідомляв "Апостроф", раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц у своєму відеозверненні до українців заявив, що президент РФ Володимир Путін не повинен перемогти.