RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Оригінал чи двійник? Як можна підтвердити смерть Путіна

У західній пресі з'явилася інформація, що президент Росії Володимир Путін може бути вже мертвий, а замість нього на публіці з'являється двійник. Таке припущення опублікував британський таблоїд Mirror, посилаючись на джерела у розвідувальній службі МІ6, проте це малоймовірно.

Таку думку у розмові з "Апострофом" висловив експерт із питань діяльності спецслужб Українського інституту майбутнього Іван Ступак.

Так, інсайдери в британських спецслужбах не відкидають, що найближче оточення Путіна може приховувати факт його смерті, щоб залишатися при владі. На тлі чуток про його серйозну хворобу, у МІ6 не виключили, що під час військового параду на Червоній площі, який проходив 9 травня, замість Путіна міг виступати двійник.

Проте постійно прикриватися двійниками складно з технічного погляду. У той же час, "дублікати" можуть бути використані з міркувань безпеки - для разових акцій, публічної появи далеко від публіки і без виступу.

"Якби Путін, дійсно, помер, американська та британська розвідки зафіксували б різкий стрибок трафіку навколо Кремля, потік переписок у меседжерах. Ніхто б просто так біля двійника не сидів би. Усі кремлівські групи впливу розпочали б активну діяльність, щоб отримати якнайбільше при розподілі влади. Західні розвідки зафіксували б як, наприклад, активізувалася група Патрушева, а слідом групи Медведєва та Шойгу", - пояснив Іван Ступак.

За його словами, двійник замість мертвого Путіна спрацював би на день-два, а далі пішов би шквал непрямих свідчень, що його вже немає.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Чим насправді хворий Путін: що кажуть лікарі.