RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Били по ліцею, житлових будинках та садочках: фото наслідків обстрілу Дніпропетровської області

Російські окупанти цинічно стріляють по мирних жителях та цивільних об'єктах Дніпропетровської області. Під удар потрапили заклади освіти, житлові будинки та дитячі садки.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

За його словами, такою видалася неділя, 12 червня. Ворог обстріляв Зеленодольськ Криворізького району. Унаслідок чого у поліцію та місцеві органи влади звернулося близько 120 громадян через постраждале житло.

"Масштаби руйнувань значні. Окрім житлових будинків пошкоджено також будівлі ліцею та двох дитсадків. Це не військові об‘єкти. Ворог цілеспрямовано і цинічно обстрілює оселі наших громадян. Вбиває цивільних. Російські окупаційні війська – нелюди і залишаться ними назавжди. Нелюдам ніколи не буде ані виправдань, ані пробачення", - зазначив він.

Понеділок, 13 червня, завершився порівняно спокійно на Дніпропетровщині. Росіяни вдарили по прикордонних територіях Широківської громади Криворізького району, по населених пунктах не влучив. Обійшлося без постраждалих.

В інших громадах ситуація контрольована та спокійна, додав посадовець.

Нагадаємо, що за даними Генерального штабу ЗСУ, упродовж 13 червня російські окупанти продовжували готуватися до штурму на Криворізькому напрямку.