RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Буде вирішальною силою: військові експерти розповіли, як партизанський рух може вплинути на війну

Партизанський рух на захоплених російськими окупантами територіях південного сходу України набирає обертів і може стати вирішальною силою в їхньому звільненні.

Таку думку у розмові з "Апострофом" висловив Герой України Володимир Жемчугов, який проводив партизанські операції у тилу бойовиків на Донбасі.

"І партизанський рух буде вирішальною силою, адже з кожним тижнем рух набирає обертів, фінансується та підтримується, засилаються люди, зброя, боєприпаси, гроші. Йде підготовка до активних партизанських дій. Набирають нові групи, проводять навчання військовій справі, підривній справі, проводяться навчання з конспірації", - розповів він.

Згодний із цим і військовий експерт Олег Жданов. На його думку, партизанський рух може суттєво допомогти ЗСУ, коли вони перейдуть у наступ.

"Звичайно, цей рух може вплинути і допомогти ЗСУ. Особливо, в ході здійснення наступу, якщо ЗСУ підтримуватимуть зв'язок з партизанським рухом і координуватимуть свої дії. Диверсійна робота в тилах противника може дуже сильно послабити передові позиції ворога ", - підсумував він.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Тут "бавовна", там "бавовна": як українські партизани борються з російськими окупантами.