RU  UA

Яка зброя потрібна ЗСУ: генерал назвав найнеобхідніші види озброєнь

Найбільш необхідним озброєнням для української армії залишається ракетна зброя. Україна також потребує систем ППО, бронебійних гаубиць та протикорабельних комплексів.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках Микола Маломуж.

"В першу чергу це ракетне озброєння. Це декількасот одиниць, які можуть знецінювати всі ці "Гради" й "Смерчі", дальнобійну артилерію. Друге сфера дуже важлива – це системи ППО, щоб збивати всі літаки, ракети і безпілотники російської федерації. Третє – це дальні бронебійні гаубиці, які можуть бити і по артилерії, і по бронетанковим угрупованням далеко – на відстані 40, 60 і 80 кілометрів. Це важливо", – пояснив Маломуж.

Необхідними є також контрбатарейні і контркорабельні комлекси, які сьогодні зможуть знецінювати кількісну перевагу ворога в техніці.

"Є 6 або 5 кораблів чи підводних човнів, які стоять, маючи на борту до 50 крилатих ракет "Калібр". Вони можуть бити по всіх наших містах, включаючи Київ. Це якраз та модель, яка сьогодні забезпечує надійний захист не тільки відносно наступальних операцій, а й дозволяє захистити всі міста України", – наголосив генерал.