RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Окупанти взяли в полон двох американських добровольців: що сталося

Двоє колишніх американських військовослужбовців потрапили у полон до російських окупантів під час боїв в Україні. 39-річний Олександр Друке та 27-річний Енді Х'юїн є добровольцями одного з регулярних підрозділів ЗСУ.

Про це повідомляє The Telegraph, посилаючись на інформацію бойових товаришів.

Як стверджують співрозмовники видання, чоловіки потрапили у полон під час запеклого бою поблизу Харкова на північному сході минулого тижня і стали першими американськими військовими, котрі опинилися у руках росіян.

Таким чином, як пише видання, вони поповнять ряди західних військових добровольців, які раніше були полонені РФ.

"Затримання двох американців буде делікатним з дипломатичного погляду, оскільки Кремль може спробувати використати це як доказ того, що Америка бере безпосередню участь у війні. Президент Росії Володимир Путін, швидше за все, вимагатиме значних поступок для їхнього звільнення", - зауважує The Telegraph.

Бойовий товариш двох чоловіків розповів, як саме вони могли потрапити у полон. Зазначається, що їх схопили після того, як зіткнулися з більш численними російськими силами під час бою 9 червня.

"Ми були на місії, і все пішло зовсім не так, з поганими даними. Нам сказали, що місто вільне, коли з'ясувалося, що росіяни вже штурмують його. Вони прийшли дорогою з двома танками Т72 та кількома БМП3 та приблизно 100 піхотинцями. Єдине, що там було, це наш загін із 10 людей. Загін зайняв оборонні позиції, в цей час Друке і Х'юїн вистрілили з гранатомета по російському автомобілю, знищивши його. Це, однак, привернуло увагу одного з танків, який вистрілив у їхній бік, але ймовірно схибив. Незабаром після цього танк вибухнув протитанковій міні, яку український підрозділ залишив на дорозі. Потім двоє американців зникли в тумані битви і, як вважають, були захоплені російськими піхотинцями", - зазначив він.

Бойовий побратим припускає, що американські військові знепритомніли або від протитанкової міни, або від пострілу з танка і їх схопили у полон. Адже після бою запустили дрони та відправили українську пошукову групу, та їх не знайшли. Якби вони були вражені танковим снарядом, то на місці пригоди залишилися тіла та обладнання, додав він.

Як повідомлялося, російські окупанти та терористи захоплюють заручників, вимагаючи за них солідний викуп, інакше терористи обіцяють усіх убити. На Донбасі окупанти виносять смертні вироки іноземцям, що воюють на боці України, а жертвами шантажу стають уряди західних країн.