RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Чи варто продавати своє житло у зруйнованих Бучі та Ірпені: експерт дав пораду

У Бучі та Ірпені, які нещодавно були під російською окупацією і які були звільнені Збройними силами України, поступово відновлюється життя. У зв'язку з цим у багатьох людей постає питання "Що потрібно робити з нерухомістю?".

Про це повідомив сайт "Сегодня".

За словами президента АСНУ (Асоціації фахівців з нерухомості) Юрія Пити, у нинішній ситуації дуже важко знайти покупця на житло в тих регіонах, де ще недавно йшли бої. Він зазначив, що зараз не буде покупця за хорошу ціну на подібні об'єкти.

Піта зазначив, що ті регіони, де нещодавно йшли бойові дії, не розглядатимуться на ринку нерухомості, адже в об'єкті нерухомості враховується не лише його стан – сюди включається інфраструктура, безпека об'єкта та можливість нормального проживання у відповідному регіоні.

Наразі Бучу та Ірпінь відновлюються, проте якщо громадяни хочуть купити квартиру за гідною ціною, то нині цього робити не варто. Також експерт не виключає, що зараз з'являться люди, які захочуть дешево купити житло в таких містах, як Буча та Ірпінь – і не тільки там.

Раніше ми повідомляли, що у передмісті Києва нерухомість різко впала в ціні. Найбільше подешевшало житло у населених пунктах, які постраждали під час боїв – в Ірпені, Бучі та Гостомелі.